Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Psihoterapia este procesul care țintește conștientizarea factorilor psihologici implicați în sănătate mintală și utilizarea de strategii care duc la schimbare. Procesul de intervenție psihoterapeutică se realizează pe fondul unei relații terapeutice axate pe acceptarea necondiționată a clientului, pe empatie și înțelegere din partea terapeutului, într-un mediu sigur și confidențial, în care scopurile sunt stabilite în mod colaborativ. În timpul ședințelor de psihoterapie, clienții pot să exploreze, cu ajutorul terapeutului, gândurile, emoțiile și comportamentele lor, într-un mediu care încurajează vindecarea și schimbarea. Tipurile de servicii care pot fi accesate în cadrul cabinetului constau în:

Psihoterapie individuală 

În cadrul acestor ședințe, se vizează înțelegerea mecanismelor psihologice implicate în dificultăți emoționale și comportamentale, aplicarea de tehnici și strategii menite să gestioneze distresul emoțional și comportamentele problematice și monitorizarea continuă a relației terapeutice și a scopurilor stabilite în mod colaborativ. Ședințele au o durată aproximativă de 50 – 60 de minute și sunt desfășurate în format unu-la-unu (doar clientul și psihologul).

Psihoterapie de grup 

Terapia de grup urmează principiile psihoterapiei individuale, însă se aplică în contextul unui grup cu probleme sau scopuri similare, într-un mediu confidenţial și sigur. Terapia de grup ajută la dezvoltarea capacităților sociale și facilitează obținerea suportului social din partea persoanelor care trec prin situații de viață similare sau se confruntă cu probleme similare. Grupurile de psihoterapie sunt compuse din două până la șase persoane, iar durata unei ședințe de psihoterapie de grup este de aproximativ 2 ore.

Psihoterapie de cuplu 

Terapia de cuplu încearcă să ajute partenerii să își înţeleagă relaţia și să identifice posibilele probleme existente în dinamica de cuplu, cu scopul de a îmbunătăţi interacţiunea, de a crește satisfacţia în relaţia de cuplu și pentru a rezolva conflictele interpersonale. Ședințele au o durată aproximativă de 50 – 60 de minute și se desfășoară între cuplu și psiholog.